Fylld lövbiff med rödvinssky och avokadosallad

4.54.54.54.54.5

Fyllda lövbiffar är en perfekt snabb fredagsrätt som kan varieras i det oändliga. Här använder vi vällagrad prästost och soltorkade tomater. Bakpotatis i skivor är perfekt för en snabblagad helgmiddag.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 bakpotatisar, (à ca 400 g)
2 msk rapsolja
1 tsk salt
150 g prästost, vällagrad
8-10 tomater, soltorkade i marinad
4 lövbiff, (à 150 g) skivor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, nymald
1 msk smör

Sky:

1 dl vatten
1 msk strösocker
1 msk balsamvinäger
2 dl vin, rött
1 msk kalvfond, konc
1 msk dijonsenap

Sallad:

2 avokador
3 tomater
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk citron, pressad

Fylld lövbiff med rödvinssky – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i olja på en stor plåt och salta. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 min.
  2. Finhacka ost och soltorkade tomater.  Platta ut lövbiffarna och lägg på fyllningen. Vik över och tryck ihop längs kanterna. Salta och peppra på köttet.
  3. Stek lövbiffskivorna på hög värme i smör 2-3 min på varje sida.
  4. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Tillsätt socker, vinäger, vin, kalvfond och senap i skyn och låt koka ihop på hög värme 5-10 min.
  5. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar. Blanda avokado, tomat, salt, peppar och citronsaft. Servera biffarna med sky, sallad och potatisskivor.