Fylld lövbiff med rödvinssky och avokadosallad

Fyllda lövbiffar är en perfekt snabb fredagsrätt som kan varieras i det oändliga. Här använder vi vällagrad prästost och soltorkade tomater. Bakpotatis i skivor är perfekt för en snabblagad helgmiddag.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 bakpotatisar - (à ca 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 150 g prästost - vällagrad
  • 8 - 10 tomater - soltorkade i marinad
  • 4 lövbiff - (à 150 g) skivor
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Sky

  • 1 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl vin - rött
  • 1 msk kalvfond - konc
  • 1 msk dijonsenap

Sallad

  • 2 avokador
  • 3 tomater
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i cm-tjocka skivor. Vänd skivorna i olja på en stor plåt och salta. Baka potatisen mitt i ugnen 15-20 min.

  2. Finhacka ost och soltorkade tomater.  Platta ut lövbiffarna och lägg på fyllningen. Vik över och tryck ihop längs kanterna. Salta och peppra på köttet.

  3. Stek lövbiffskivorna på hög värme i smör 2-3 min på varje sida.

  4. Vispa ur pannan med 1 dl vatten. Tillsätt socker, vinäger, vin, kalvfond och senap i skyn och låt koka ihop på hög värme 5-10 min.

  5. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär tomaterna i bitar. Blanda avokado, tomat, salt, peppar och citronsaft. Servera biffarna med sky, sallad och potatisskivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!