00000

Fyllningen i paprikorna kan varieras efter vilka grönsaker du har hemma, och göras vegetarisk med färs av soja eller quorn. Paprikan kan även serveras med ris eller couscous.

För 4 personer

Ingredienser

8 gula små tomater
4 gul paprika
100 g cashewnötter
1 msk olivolja
500 g nötfärs eller vegetarisk färs
1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
2 knipplök med blast skivade
rucolasallad grovt hackad, en näve ca 25 g
timjan några kvistar (ca 5 g)
1 dl ost riven

Fylld gul paprika – gör så här:

  1. Skölj och halvera tomaterna. Skär av ett lock på paprikorna och ta ur kärnorna. Skölj och lägg paprikor och lock tillsammans med tomater och cashewnötter i en ugnsform. Häll på olivolja och rör runt.
  2. Stek i ugnen i 200° ca 20 min. Fräs färs i olivolja. Salta och peppra. Tillsätt lök och rucola. Blanda ner tomater, cashewnötter och timjan i färsen. Låt paprikorna svalna något.
  3. Fyll paprikorna med nästan all färsröra. Resterande färs läggs runt paprikorna. Strö över osten, sätt på locken och gratinera i 225° ca 10 min. Servera med nykokt pasta.