00000

Fyllningen i paprikorna kan varieras efter vilka grönsaker du har hemma, och göras vegetarisk med färs av soja eller quorn. Paprikan kan även serveras med ris eller couscous.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g nötfärs, eller vegetarisk färs
8 gula tomater, små
4 gula paprikor
100 g cashewnötter
1 + 1 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
2 knipplök, med blast
50 g rucola
5 kvistar timjan
1 dl ost, riven

Tillbehör:

pasta

20 minuter + 30 minuter i ugn

Fylld gul paprika – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera tomaterna. Skär av ett lock på paprikorna och ta ut kärnorna. Lägg paprikor och lock tillsammans med tomater och cashewnötter i en ugnssäker form. Häll på 1 msk olja och rör runt. Tillaga mitt i ugnen  ca 20 min.
  2. Fräs färsen i 1 msk olja. Krydda med salt och peppar. Ansa och strimla löken. Grovhacka rucolan. Blanda ner lök, rucola, tomater, cashewnötter och timjan i färsen. Låt paprikorna svalna något.
  3. Höj ugnstemperaturen till 225°. Fyll paprikorna med nästan all färsröra. Resterande färs läggs runt paprikorna. Strö över osten, sätt på locken och gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera med nykokt pasta.