Fylld ciabatta med squashsallad
Ingredienser
- 0,5 jäst - (25 g)
- 6 dl vatten - + 0,5 dl
- 1 msk olivolja - + 1 msk olivolja
- 1 förp ciabattamix - kungsörnen ( 1 kg)
- 0,5 lök - stor gul
- 0,5 squash
- 400 g nötfärs
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk pizzakrydda - + 1 tsk
- 1 tsk salt
- 1 ägg - uppvispat
Squashsallad
- 1 squash
- 0,5 lök - stor gul
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här
-
Lös upp jästen i 6 dl vatten. Tillsätt 1 msk olja och bakmix, men spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen väl ca 5 min, gärna i assistent. Jäs under bakduk ca 30 min.
-
Skala och grovriv löken. Grovriv även 1/2 squash. Fräs färsen i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg åt sidan och stek grönsakerna så att de får lite färg. Lägg tillbaka färsen och tillsätt tomatpuré och 1/2 dl vatten. Krydda med 1 tsk pizzakrydda och salt, koka ihop ca 2 min. Låt kallna.
-
Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje bit till ca 25 x 15 cm på mjölad arbetsbänk.
-
Fördela fyllningen i en sträng mitt på varje degbit. Vik över degen från båda håll och nyp ihop väl. Lägg dem med skarven nedåt på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
-
Sätt ugnen på 200°. Pensla bröden med uppvispat ägg. Strö över 1 tsk pizzakrydda. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på plåten.
-
Skölj och hyvla squashen med en osthyvel. Skala och skiva löken tunt. Blanda och krama in oljan. Salta. Servera salladen till pirogerna. Ca 570 kcal per portion 14 g fett 24 g protein 87 g kolhydrater