44444

Fudgebrownie med hasselnötskräm är riktiga godiskakor. Hasselnötsmassa går bra att byta ut mot nötcrème.

För 16 brownies:

Ingredienser

150 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
2 ägg, stora

Topping:

0,5 burk hasselnötsmassa, (à 220 g)
1 ägg
0,5 dl hasselnötter
4 bitar fudge, (finns som lösviktgodis)

20 minuter + 30 minuter i ugn

Fudgebrownie med hasselnötskräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ett ägg i taget under omrörning. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i en ugnssäker form, 20 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper.
  3. Topping: Rör ihop hasselnötsmassa och ägg och bred över ­kakan.
  4. Grovhacka nötterna. Skär ­fudgen i mindre bitar. Strö nötte­r och fudge över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills kakan precis stannat men är lite krämig i mitten. Låt kallna i kylen.

Älskar du också att baka?
Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar