Fudgebrownie med hasselnötskräm

Fudgebrownie med hasselnötskräm är riktiga godiskakor. Hasselnötsmassa går bra att byta ut mot nötcrème.
Petra Lindstrand
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg - stora

Topping

  • 0,5 burk hasselnötsmassa - (à 220 g)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl hasselnötter
  • 4 bitar fudge - (finns som lösviktgodis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret försiktigt i en kastrull. Ta av från värmen.

  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör och ett ägg i taget under omrörning. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i en ugnssäker form, 20 x 25 cm, täckt med bakplåtspapper.

  3. Topping: Rör ihop hasselnötsmassa och ägg och bred över ­kakan.

  4. Grovhacka nötterna. Skär ­fudgen i mindre bitar. Strö nötte­r och fudge över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills kakan precis stannat men är lite krämig i mitten. Låt kallna i kylen.

Älskar du också att baka?

Gör som allt fler: Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!