Fudge

Vi har kokat fudge i en traktörpanna, 26 cm i diameter.
Allt om Mat

Fudge

  • 1,5 dl mjölk
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl farin strö - brun
  • 150 g smör - kallt tärnat
  • 100 g choklad - mörk, hackad ( 70%)
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 0,5 dl pekannötter - hackade
  • 0,5 dl russin - gula (sultanrussin)

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15 x 20 cm med 2 cm hög kant, med plastfolie. Fukta formen med vatten så fäster plastfolien bättre.

  2. Värm försiktigt mjölk, strösocker och farinsocker i en kastrull. Rör försiktigt tills sockret smält.

  3. Tillsätt  smör, choklad och honung under omrörning.

  4. Koka utan lock på medel-  värme ca 30 min, tills termometern visar 116°.

  5. Ställ kastrullen i kallt vatten-bad. Vispa tills smeten blir krämig och ljusnar något. Det tar 4-5 min.

  6. Blanda i nötter och russin. Häll fudgen i formen. Låt den stelna i kylen minst 4 timmar.

  7. Skär fudgen i kuber, ca 2 x 2 cm. Förvara kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!