Minicheesecake recept

00000

Minicheesecake som du enkelt gör. De smarriga bakverken går bra att frysa in och är lätta att garnera, perfekta att ta fram till festen och toppa med exempelvis grapefrukt och blandade bär.

För 12 personer

Ingredienser

15 digestivekex
75 g smör smält
2 msk strösocker
0,5 tsk kanel mald

Fyllning:

1 blodgrapefrukt
200 g färskost naturell
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker äkta
2,5 dl vispgrädde

Garnering:

1 blodgrapefrukt
250 g hallon
250 g björnbär
ev kanderade rosenblad

Minicheesecake  – gör så här:

  1. Mixa kexen i matberedare och tillsätt smör, socker och kanel.
  2. Fördela smulorna i 12 muffinspappersformar. Platta till smulorna i formarna.
  3. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften, mät till ca 1.5 dl. Vispa ihop färskost, äggulor, socker och vaniljsocker. Rör ner grapefruktens skal och saft.
  4. Vispa grädden och vänd ner den i smeten. Fördela smeten i formarna och frys 4-5 timmar.
  5. Skala och skär ut hinnfria klyftor ur grapefrukten. Toppa kakorna med grapefrukt, bär och ev kanderade rosenblad.