Fryst citronsufflé limoncello

Efter tre timmar i frysen är citronsufflén halvfryst och färdig att servera. Vill du ha den förberedd och färdig i frysen längre tid tas den i stället fram och tempereras 20 min inför serveringen.

Fryst citronsufflé limoncello

1. Koka hälften av sockret i vattnet tills det är lätt ljusbrunt, ca 10 min. Häll sockerkaramellen i botten på formar eller koppar.
2. Vispa grädden.
3. Vispa gulorna med resten av sockret, tillsätt citronsaft, citronskal och likör och vispa någon minut till.
4. Vänd ner vispgrädden och fördela krämen i formarna. Frys dem 3 timmar eller längre.
5. Doppa formarna i hett vatten och stjälp upp suffléerna. Garnera med citronskal och stänk över några droppar likör.
Variation. Byt citron och citronlikör mot apelsin och apelsinlikör och få i stället en apelsinsufflé.

Recept från