Frusen chokladcheesecake med hasselnötter

Recept på krämig frusen chokladcheesecake som garanterat kommer att göra succé!
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter - rostade
  • 7 dadlar - färska
  • 1 msk nutella
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 100 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 400 g färskost - naturell, rumsvarm
  • 200 g nutella
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,75 dl florsocker

Garnering

  • 1 dl hasselnötter - rostade
  • 25 g vit choklad
  • 25 g mörk choklad - mörk
  • kexchoklad - eller annat chokladgodis
  • kakao

Gör så här

  1. Mixa hasselnötterna i matberedare till ett fint pulver.

  2. Kärna ur dadlarna. Blanda ner dadlar och nutella i matberedaren och mixa tills det blandats ihop. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

  3. Fyllning: Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Låt svalna. Vispa färskosten fluffig. Vispa ner choklad, nutella och salt. Vispa grädden med florsockret och vänd ner i färskostblandningen.

  4. Häll smeten över hasselnötsbottnen och slå formen några gånger mot en bordsskiva eller bänk så att smeten sätter sig ordentligt. Ställ i frysen ca 4 timmar.

  5. Ta fram cheesecaken i rumstemperatur ca 45 min före servering. Garnera med hasselnötter, riven choklad, krossad kexchoklad och kakao.

  6. Läs också: Recept på hemgjord hasselnötskräm

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!