3.53.53.53.53.5

Fruktsalsa med glass är en snabblagad dessert. Ananas är gott att kombinera med färska, fint tärnade jordgubbar. Salsan får gärna stå en stund och safta till sig.  

För 4 personer:

Ingredienser

250 g jordgubbar
1 kiwi
1 burk ananas, taco- och pizzabitar (227 g), Dole
1 msk vit sirap, eller flytande honung
2 kvistar mynta

Tillbehör:

4 små maränger
5 dl glass med fruktsmak, t ex jordgubb, persika, hallon

10 minuter

Fruktsalsa med glass – gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna och skär dem i små tärningar. Skala och tärna kiwin. Låt ananasen rinna av. Blanda frukten med sirap.
  2. Finhacka myntan och strö den över salsan. Strö krossade maränger på tallrikar och lägg på glass och salsa.
Fler recept med: Fredagsmat, Frukt och bär