Fruktsalsa med glass  

Fruktsalsa med glass är en snabblagad dessert. Ananas är gott att kombinera med färska, fint tärnade jordgubbar. Salsan får gärna stå en stund och safta till sig.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 1 kiwi
  • 1 burk ananas - taco- och pizzabitar (227 g), Dole
  • 1 msk vit sirap - eller flytande honung
  • 2 kvistar mynta

Tillbehör

  • 4 små maränger
  • 5 dl glass med fruktsmak - t ex jordgubb, persika, hallon

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbarna och skär dem i små tärningar. Skala och tärna kiwin. Låt ananasen rinna av. Blanda frukten med sirap.

  2. Finhacka myntan och strö den över salsan. Strö krossade maränger på tallrikar och lägg på glass och salsa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!