22222

Fruktsallad med turkisk yoghurt och müsli passar både till frukt och till mellis. Frukterna nedan är ett förslag på vad som kan hackas ner i en fruktsallad. Ta de frukter du har hemma.  

För 2 personer:

Ingredienser

0,5 äpple
1 apelsin
1 kiwi
2 dl yoghurt, turkisk eller naturell yoghurt
1 dl müsli

15 minuter

Fruktsallad med turkisk yoghurt och müsli – gör så här:

  1. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och hacka halva apelsinen.
  2. Skär av kortändarna på kiwin och ställ den rakt upp så att den står stadigt. Skär bort skalet uppifrån och ner. Hacka kiwin.
  3. Blanda frukten och pressa över saften från den andra apelsinhalvan.
  4. Fördela yoghurten i två glas och strö müslin ovanpå. Toppa med fruktsallad.
Fler recept med: Brunch, Frukost, Frukt och bär