00000

Frukten är skivad på en mandolin för att bli så tunn som möjligt. Mandolin finns att köpa i välsorterade köksbutiker. Frukten kan marineras i både ljus och mörk rom.

För 8 person(er)

Ingredienser

Fruktsallad:

1 ananas mogen
4 plommon
8 jordgubbar
16 körsbär
4 tsk kokosflingor
4 msk rom

Kokosglass:

1 gelatinblad
0,5 dl kokosflingor
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
0,5 burk kokosmjölk
1 msk rom
1 äggvita

Fruktsallad med rom och kokosglass – gör så här:

  1. Fruktsallad: Skär bort skalet på ananasen med en vass kniv. Dela den på mitten och skär ut stocken. Halvera och kärna ur plommonen. Skär alla frukterna tunt med en vass kniv eller med en mandolin.
  2. Lägg ut frukterna på fyra tallrikar, med körsbären i mitten. Strö på kokos och häll över rom och vänta 10 min före serveringen så frukten hinner dra till sig rommen.
  3. Glass: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Rosta kokos gyllene i en het och torr stekpanna. Blanda grädde och socker i en liten kastrull och koka samman ca 2 min.
  4. Lyft upp gelatinbladet och rör ner det i den varma blandningen. Rör ner kokosmjölk och kokos. Låt kallna.
  5. Vispa upp äggvitan till hårt skum och blanda ner försiktigt i glassmeten. Kör glassen i glassmaskin. Servera till frukten. Lägg glassen i en plastlåda med lock och sätt in i frysen om den inte ska ätas direkt.

Köpa mandolin? Här är vår favorit
mandolin

Mandoliner kommer i alla former och färger. Många tar stor plats och ska byggas ihop innan du ens kan börja skiva din gurka. Alla sådana går bort. Den här mandolinen från Kyocera med keramisk egg är helt fantastisk! Tack vare att den är så smidig kommer den också fram väldigt ofta. Enda tillbehöret – en plastgrunka att hålla grönsakerna med – är helt nödvändig för att du ska ha fingertopparna kvar. Läs mer och köp här.