Fruktsallad med mynta

Hittar du inte alla de exotiska frukter som ingår i salladen kan du byta ut en del av dem mot mango, banan och apelsin, som också passar bra ihop med romlagen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ananas - (ca 1 kilo)
  • 1 ogenmelon - eller cantaloupemelon (ca 1 kilo)
  • 1 papaya - stor (ca 600 g)
  • 15 litchi
  • 0,5 kruka mynta
  • 1 kokosnöt - färsk bit (ca 50 g)

Lag

  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vit rom - t ex cachaca

Gör så här

  1. Lag: Koka upp vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna och blanda med rom.

  2. Skär bort skalet och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i stora bitar. Skala, kärna ur och skär melon och papaya i stora bitar. Skala, halvera och kärna ur litchin. Blanda ner frukten i lagen och ställ salladen kallt ca 1 timme.

  3. Ta fram salladen ca 30 min innan den ska serveras och blanda med myntablad. Garnera med tunna strimlor av kokosnöt, använd mandolin eller osthyvel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!