00000

En annorlunda fruktsallad som får gästerna att häpna. Den starka habanerochilin ger mer smak än hetta tillsammans med det fylliga muscovadosockret. Mangosorbet är gott till.

För 8 person(er)

Ingredienser

2 mangofrukter
8 färska fikon
4 gula kiwifrukter
1 burk physalis
4 passionsfrukter

Lag

100 g muscovadosocker
1,5 dl vatten
0,5 vaniljstång
2 tsk habanero, urkärnad finhackad

Tillbehör

, mangosorbet

1. Lag: Blanda socker, vatten, ituklippt vaniljstång och habanero i en kastrull. Värm tills sockret löst sig och låt lagen sedan kallna.
2. Skär ut kärnan ur mangon och skär bort skalet. Skär fruktköttet i bitar. Skär fikonen i klyftor. Skala och skär kiwin i bitar.
Ansa physalis och dela dem. Blanda alltsammans i en skål och gröp ur passionsfrukterna.
3. Skrapa ner vaniljkornen ur stången i lagen och häll lagen över fruktsalladen.
4. Låt stå kallt till servering. Lägg en kula mangosorbet i varje portion.