Fruktsallad med grön- peppar och muskovado

Gör en mörk sockerlag av muskovadosocker och grönpeppar till fruktsalladen.
Allt om Mat

Sockerlag

  • 1,5 dl muscovadosocker - mörkt
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 msk grönpepparkorn - torkade

Fruktsallad

  • 1 mango
  • 0,5 honungsmelon - (ca 800 g)
  • 2 äpplen
  • 100 g physalis
  • 500 g jordgubbar

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Krossa pepparkornen i en mortel och lägg i lagen. Koka upp tills sockret löst sig. Låt lagen kallna.

  2. Dela mangon, skär ut kärnan, skala och skär fruktköttet i tärningar.

  3. Dela melonen, skär bort skalet, gröp ut kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Halvera physalis och snoppa och dela jordgubbarna.

  4. Blanda alltsammans med den kalla lagen och låt salladen stå kallt ca 1 timme före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!