55555

Fruktsallad med citrus, dadlar, bovete och granatäppeldressing är fräscht till frukost och brunch. Det finns färdigrostat bovete att köpa. Hittar du inte det kan du göra eget, se ruta nedan.

För 4 personer:

Ingredienser

4 blodapelsiner, eller gula apelsiner
2 clementiner
2 blodgrapefrukter
1 msk honung
1 msk granatäppelsirap
12 dadlar, färska
2 dl bovete, helt, rostat

15 minuter

Fruktsallad med citrus och bovete – gör så här:

  1. Skär bort toppen och botten av citrusfrukterna. Skär bort skalet, var noga med att skära bort all vit skalhinna. Skär ut hinnfria klyftor. Pressa ut saften från det som är kvar.
  2. Rör ihop apelsinsaft, honung och granatäppelsirap till en dressing.
  3. Kärna ur dadlarna och skär dem i småbitar. Blanda citrusklyftorna med dressingen och blanda i dadlarna. Toppa med rostat bovete och servera genast.

Rosta bovete

Skölj bovetet, lägg det i en skål med kallt vatten, ca 3 timmar.
Byt vatten efter halva tiden.
Sätt ugnen på 175°.
Skölj bovetet.
Lägg det på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta mitt i ugnen ca 15 min.

Fler recept med: Brunch, Frukost, Frukt och bär