15 minuter + 5 timmar i ugn
Fruktremmar – gör så här:
- Ananas- och mangoremmar: Sätt ugnen på 75°. Koka ananas, mango och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
- Mixa ananasblandning, banan och vaniljpulver slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ plåten mitt i ugnen ca 5 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.
- Hallon- och blåbärsremmar: Koka hallon, blåbär och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
- Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.
- Hallonremmar: Koka hallon, och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
- Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.