00000

Fruktremmar är ett nästan nyttigt fruktgodis. Tre olika blandningar: Ananas- och mangoremmar, hallon- och blåbärsremmar och hallonremmar. Snabbt att göra - men behöver tid att torka i ugnen.

För 12 remmar av varje sort:

Ingredienser

Ananas- och mangoremmar:

225 g ananas, fryst
225 g mango, fryst
2 msk honung, –3 msk
1 banan
1 krm vaniljpulver

Hallon- och blåbärsremmar:

225 g hallon
225 g blåbär
2 msk honung, –3 msk
1 banan

Hallonremmar:

500 g hallon
2 msk honung, –3 msk
1 banan

15 minuter + 5 timmar i ugn

Fruktremmar – gör så här:

  1. Ananas- och mangoremmar: Sätt ugnen på 75°. Koka ananas, mango och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
  2. Mixa ananasblandning, banan och vaniljpulver slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ställ plåten mitt i ugnen ca 5 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.
  4. Hallon- och blåbärsremmar: Koka hallon, blåbär och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
  5. Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.
  7. Hallonremmar: Koka hallon, och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen. Skala och skär bananen i bitar.
  8. Mixa bärblandning och banan slätt med mixerstav. Bred ut smeten till ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Ställ plåten mitt i ugnen 4–8 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt. Skär eller klipp i remmar.

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Fler recept med: Frukt och bär, Godis, Jul, Julgodis