Fruktpaj med honungstosca

Äpplen och nektariner passar också bra i den här pajen. ( ca 12 bitar)
Allt om Mat

Pajskal

  • 125 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 msk akaciahonung

Fyllning

  • 3 päron
  • 3 plommon - stora
  • 3 msk akaciahonung
  • 2 msk potatismjöl

Honungstosca

  • 75 g smör
  • 75 g mandelspån - rostade
  • 6 msk akaciahonung
  • 1,5 msk vetemjöl

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Finfördela smör i en skål och arbeta samman med vetemjöl. Tillsätt honung och nyp ihop till en fast deg. Du kan också köra samman allt i en matberedare.

  2. Tryck ut degen jämnt i botten på en pajform, ca 25 cm i diameter, och ca 1 1/2 cm upp på kanterna. Ställ formen i kylen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär päronen i tunna klyftor. Kärna ur och skär plommonen på samma sätt. Blanda dem i en kastrull och värm på medelvärme ca 5 min. Blanda med honung och potatismjöl och ställ åt sidan.

  4. I en annan kastrull smält smör tillsammans med mandelspån och honung. Blanda ner mjöl och ställ åt sidan.

  5. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut formen och bred ut fruktblandningen i botten. Fördela toscafyllningen ovanpå och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min tills ovansidan har fått lite färg.

  6. Servera pajen ljummen, gärna med en kula vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!