Fruktkaka med glögg, kokos och torkade tranbär

Recept på fruktkaka. En kaka full med härliga frukter och julsmaker!
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g tranbär - torkade
  • 0,5 dl blåbärsglögg - (Blossa)
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl råsocker strö
  • 4 ägg
  • 1 dl blåbär - torkade
  • 1 dl kokoschips
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 citron - rivet skal
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • 3 dl florsocker
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 dl kokoschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Smörj och bröa en hålform, ca 2 liter. Blanda tranbär och glögg, låt stå 2-3 min.

  3. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

  4. Blanda i blåbär, kokoschips, tranbären i glögg, kryddor och citronskal. Rör ner mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i formen.

  5. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.

  6. Rör ihop florsocker och citronsaft. Häll det över kakan, strössla över kokoschips och låt stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!