Recept på apelsinkaka med citrus. Aprikos och apelsin sätter smak på fruktkakan som håller sig god och saftig länge.
För 1 kaka
Ingredienser
150 g
aprikoser, torkade
3 msk
apelsinlikör
1 dl
sultanrussin
150 g
smör
2 dl
strösocker
3
ägg
4 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 dl
apelsinmarmelad
Apelsinkaka med citrus – gör så här:
Hacka aprikoserna ganska fint. Häll likören över aprikoser och russin och låt stå minst 1 timme.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 2-liters sockerkaksform.
Rör smör och socker poröst.Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
Blanda mjöl och bakpulver.Blanda det med frukten. Rör ner i äggsmeten tillsammans med apelsinmarmeladen.
Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen ca 1 timme tills kakan är torr när du provar med sticka. Lägg ev över bakplåtspapper mot slutet av gräddningen om den ser ut att bli mörk. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.