Fruktkaka

Fruktkakan blir bara bättre om den får ligga till sig. Packa i folie och förvara i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g fikon - torkade
  • 3 msk konjak
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl farin strö - brun
  • 4 ägg
  • 1 dl russin
  • 15 cocktailbär - halverade röda
  • 0,5 tsk nejlikor - malda
  • 1 krm muskotnöt - mald
  • 1 msk kanel - mald
  • 1 tsk ingefära - mald
  • 1 citron - rivet skal
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.

  2. Smörj och bröa en avlång form, ca 2 liter.

  3. Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt stå och dra ca 1 timme.

  4. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

  5. Blanda i russin, cocktailbär, fikonen i konjak, kryddorna och citronskalet. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.

  6. Grädda på galler i bottnen av ugnen ca 1 timme och 10 min tills kakan är färdig, prova med en sticka. Låt kallna.

  7. Pudra över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!