Fläskkarré med fruktig sallad och persika

Så här års finns det färdigmarinerad karré och andra köttdelar, t.ex. fläskkotletter, som också är goda att lägga på grillen.
Lena Söderström
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré - med ben (ca 800 g)
  • 1 tsk salt - + 2 krm
  • 2 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 6 persikor
  • 2 rödlökar - färska
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 citron
  • 150 g salladsblad - blandade

Gör så här

  1. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Halvera och kärna ur persikorna. Ansa, skala och skär löken i tunna ringar.

  2. Pensla köttet och persikohalvorna med 1 msk olja, grilla köttet ca 3 min på varje sida, persikorna ca 1 minut på varje sida.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet och pressa saften. Blanda citronskal, citronsaft och 2 msk olivolja i en skål. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ner lök och sallad. Servera salladen med kött och persikor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!