Fläskkarré med fruktig sallad och persika

Så här års finns det färdigmarinerad karré och andra köttdelar, t.ex. fläskkotletter, som också är goda att lägga på grillen.

Fläskkarré med fruktig sallad och persika

 

1. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Halvera och kärna ur persikorna. Ansa, skala och skär löken i tunna ringar.
2. Pensla köttet och persikohalvorna med 1 msk olja, grilla köttet ca 3 min på varje sida, persikorna ca 1 minut på varje sida.
3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet och pressa saften. Blanda citronskal, citronsaft och 2 msk olivolja i en skål. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ner lök och sallad. Servera salladen med kött och persikor.

Recept från