00000

Så här års finns det färdigmarinerad karré och andra köttdelar, t.ex. fläskkotletter, som också är goda att lägga på grillen.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkarré med ben, skivor (ca 800 g)
1 tsk salt, + 2 krm salt
2-1 krm nymald svartpeppar
6 persikor
2 rödlökar, färska
1 msk olivolja, + 2 msk olivolja
1 citron
150 g salladsblad, blandade

Fläskkarré med fruktig sallad och persika

 

1. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Halvera och kärna ur persikorna. Ansa, skala och skär löken i tunna ringar.
2. Pensla köttet och persikohalvorna med 1 msk olja, grilla köttet ca 3 min på varje sida, persikorna ca 1 minut på varje sida.
3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet och pressa saften. Blanda citronskal, citronsaft och 2 msk olivolja i en skål. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ner lök och sallad. Servera salladen med kött och persikor.