00000

Så här års finns det färdigmarinerad karré och andra köttdelar, t.ex. fläskkotletter, som också är goda att lägga på grillen.

För 4 personer

Ingredienser

4 skivor fläskkarré, med ben (ca 800 g)
1 tsk salt, + 2 krm
2 + 1 krm svartpeppar, nymald
6 persikor
2 rödlökar, färska
1 + 2 msk olivolja
1 citron
150 g salladsblad, blandade

20 minuter

Fläskkarré med fruktig sallad och persika – gör så här:

 

  1. Krydda köttet med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Halvera och kärna ur persikorna. Ansa, skala och skär löken i tunna ringar.
  2. Pensla köttet och persikohalvorna med 1 msk olja, grilla köttet ca 3 min på varje sida, persikorna ca 1 minut på varje sida.
  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet och pressa saften. Blanda citronskal, citronsaft och 2 msk olivolja i en skål. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd ner lök och sallad. Servera salladen med kött och persikor.