Fruktig sallad med ­jordnötsdressing

Cantaloupe är en sockermelon med orange eller grönt fruktkött. Kan bytas ut mot honungsmelon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 cantaloupe - (800 g)
  • 1 papaya - (600 g) stor
  • 1 körsbärstomater - (250 g) ask
  • 1 rödlök - liten
  • 2 romansalladshuvuden

Dressing

  • 1 dl jordnötter - salta
  • 2 lime
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm chili

Gör så här

  1. Skala och kärna ur melon och papaya. Skär frukten i ca 3 x 3 cm stora bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skala och strimla löken. Riv salladen i stora bitar.

  2. Dressing: Grovhacka nötterna. Halvera och pressa saften ur limen. Blanda limesaft, olja, salt och peppar.

  3. Fördela salladen på ett stort fat och strö över frukt, tomater och lök. Blanda ner nötterna i dressingen precis före servering och häll den över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!