00000

Den rökta laxen får sällskap av krispig sallad, sötsyrlig salsa och krämig het sås på ciabattabröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 ciabattabröd
1 msk smör
200 g kallrökt lax
100 g sallad
1 dl lätt crème fraiche
1 msk sweet chili sauce
1 salt

Avokado- och mangosalsa

1 avokado
0,5 gurka
8 cocktailtomater
1 salladslök
2 dl mango
1,5 tsk äppelcidervinäger
2 tsk olivolja
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Till garnering

1 dl rostade pinjenötter
1 knippe bladpersilja

Fruktig laxsmörgås – gör så här:

  1. Salsa: Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär avokado och gurka i små tärningar och dela tomaterna. Skölj och skär salladslöken i sneda skivor.
  2. Blanda avokado, gurka, tomater, lök, mango, vinäger, olja, salt och peppar.
  3. Blanda crème fraiche med sweet chili. Smaka av med salt.
  4. Dela bröden och bred på smör. Skär laxen i bitar. Fördela sallad, lax, avokadosalsa och crème fraiche på bröden. Strö på pinjenötter och garnera med bladpersilja.
Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Mackor, Smårätter