Fruktig fläskkarré

I det ryska köket spelar rotfrukterna stor roll. Tillsammans med torkade frukter passar de bra till saftigt fläskkött.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 påse fruktblandning - torkad (à 100g)
  • 1,5 dl vatten - kokande
  • 4 fläskkarré - skivor, benfri ( á 150g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk olivolja
  • 1 rotfruktsblandning - fryst förpackning (550g)
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger

Tillbehör

  • 8 potatisar - små kokta (ca 400 g)

Gör så här

  1. Lägg frukten i en skål. Häll på kokande vatten så att det precis täcker. Låt stå 10 min.

  2. Halvera köttskivorna. Salta och peppra. Pensla med 1/2 msk olja. Stek ca 3 min på varje sida.

  3. Fräs rotfrukterna i resten av oljan ca 5 min. Tillsätt den blötlagda frukten (spara vattnet) och fräs ca 2 min. Smula över buljongtärningen. Ringla över honungen. Häll över det sparade vattnet och vinäger. Sjud under lock ca 10 min.

  4. Häll fräset över köttet. Sjud under lock ca 5 min. Servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!