1. Lägg frukten i en skål. Häll på kokande vatten så att det precis täcker. Låt stå 10 min.
2. Halvera köttskivorna. Salta och peppra. Pensla med 1/2 msk olja. Stek ca 3 min på varje sida.
3. Fräs rotfrukterna i resten av oljan ca 5 min. Tillsätt den blötlagda frukten (spara vattnet) och fräs ca 2 min. Smula över buljongtärningen. Ringla över honungen. Häll över det sparade vattnet och vinäger. Sjud under lock ca 10 min.
4. Häll fräset över köttet. Sjud under lock ca 5 min. Servera med kokt potatis.
Fruktig fläskkarré
I det ryska köket spelar rotfrukterna stor roll. Tillsammans med torkade frukter passar de bra till saftigt fläskkött.
För 4 person(er)
Ingredienser
0,5 påse | fruktblandning, torkad (à 100g) |
1,5 dl | vatten, kokande |
4 | fläskkarré, skivor, benfri ( á 150g) |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
2 msk | olivolja |
1 | rotfruktsblandning, fryst förpackning (550g) |
1 | köttbuljongtärning |
1 msk | honung |
1 msk | vitvinsvinäger |
Tillbehör:
8 | potatisar, små kokta (ca 400 g) |
Fler recept med:
Barn och familj, Fläskkött, Frukt och bär, Huvudrätter - varmrätter, Näringsberäknat, Potatis och rotfrukter, Smalt