Fruktdröm med vaniljtäcke

Läcker dessert med persikor och hallon. Chokladfigurer och physalis dekorerar desserten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad - mörk
  • 1 burk persikohalvor - i lag
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk strösocker
  • 6 dl hallon - frysta
  • 2 dl vaniljyoghurt

Dekoration

  • strösocker
  • 4 physalis

Gör så här

  1. Börja med att göra en sockerkant på glaset. Ta fram två tallrikar. Fyll en av dem med vatten och den andra med socker. Doppa först glaset i vatten och sedan i socker. Ställ åt sidan för att stelna.

  2. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen. Ringla figurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

  3. Skär persikohalvorna i bitar och fördela i glasen. Blanda lätt creme fraiche med vaniljsocker och strösocker.

  4. Lägg hallonen i matberedaren. Tillsätt yoghurten och mixa till sorbetliknande konsistens. Smaka ev av med socker. Bred ett lager hallon över persikorna och sedan lätt creme fraiche. Jämna till ytan. Garnera med physalis och choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!