00000

Läcker dessert med persikor och hallon. Chokladfigurer och physalis dekorerar desserten.

För 4 person(er)

Ingredienser

50 g mörk choklad
1 burk persikohalvor, i lag
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk vaniljsocker
2 msk strösocker
6 dl hallon, frysta
2 dl vaniljyoghurt

Dekoration:

, strösocker
4 physalis

1. Börja med att göra en sockerkant på glaset. Ta fram två tallrikar. Fyll en av dem med vatten och den andra med socker. Doppa först glaset i vatten och sedan i socker. Ställ åt sidan för att stelna.
2. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugnen. Ringla figurer på ett bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.
3. Skär persikohalvorna i bitar och fördela i glasen. Blanda lätt creme fraiche med vaniljsocker och strösocker.
4. Lägg hallonen i matberedaren. Tillsätt yoghurten och mixa till sorbetliknande konsistens. Smaka ev av med socker. Bred ett lager hallon över persikorna och sedan lätt creme fraiche. Jämna till ytan. Garnera med physalis och choklad.