Fruktdessert med maräng

Bär i glas med maräng ser både festligt och gott ut. Variera bären efter säsong.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl frukt - t ex jordgubbar, vindruvor och kiwi
  • 1 lime - liten, rivet skal av
  • 1 msk strösocker

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skär jordgubbar, vindruvor och kiwi i små bitar. Blanda frukten med limeskal och socker. Fördela frukten i glas som tål att stå i ugnen.

  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt socker lite i taget. Fortsätt att vispa till styv maräng. Täck bären med maräng och gratinera högt upp i ugnen ca 1 min, passa noga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!