Fruktchutney

00000

Recept på fruktchutney med plommon och äpple. Lite starkt och syrligt med sötma som passar till ädelostar och andra smakrika ostar.

För 1 1 liter

Ingredienser

600 g plommon
4-5 äpplen, (600 g)
2 små gula lökar
1/2 röd chili, t ex spansk peppar
225 g ljust muskovadosocker
2 msk vitvinsvinäger
15 g riven ingefära
1 tsk salt

50 min

Fruktchutney – gör så här:

  1. Dela och kärna ur plommon och äpplen. Skär plommon i klyftor och äpplen i ca 2 cm stora bitar.
  2. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg plommon, äpple, lök och chili i en kastrull tillsammans med socker, vinäger, ingefära och salt.
  3. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 20 min. Låt kallna. Förvara den kallt. Chutneyn passar även till rätter som currygrytor och grillat.