Fruktbröd

Recept på fruktbröd. Bikarbonatbröd bör ätas samma dag som de bakats. Fruktbrödet går utmärkt att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 aprikoser - torkade
  • 3 fikon - torkade
  • 6 dl rågsikt - (330 g)
  • 2 dl havrekli
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brödkrydda
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl sirap - mörk
  • 5 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka aprikoser och fikon.

  2. Blanda rågsikt, havrekli, bikarbonat, salt och brödkrydda i en bunke. Tillsätt den hackade frukten och russinen. Rör ner sirap och filmjölk.

  3. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 60 min. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp på galler och får kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!