Läsartips: Fruktbröd

Gerd Román från Stockholm tipsar om sitt recept på fruktbröd. Brödet med mandel, cashewnötter, fikon och dadlar är ett måste till jul hos familjen Román. Servera det gärna tillsammans med en tjock skiva lagrad ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,75 dl sötmandel
  • 0,75 dl cashewnötter - salta
  • 6 fikon - torkade
  • 4 dadlar
  • 5 dl rågmjöl - fint (250 g)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl russin
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl honung - flytande
  • 2 msk soja - kinesisk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och cashewnötter i en torr, het stekpanna. Låt kallna.

  2. Hacka fikon och dadlar.

  3. Blanda råg- och vetemjöl, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt frukt och nötter. Blanda i filmjölk, honung och soja och rör till en jämn smet. Fördela smeten i två avlånga smorda bakformar à 1 1/2 liter.

  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna. Bröden går bra att frysa.

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!