Jättebra recept på fruktbröd! Ett grovt men ändå saftigt bröd som gör sig väldigt bra med stark ost på.

För 2 bröd

Ingredienser

0,75 dl sötmandel
0,75 dl cashewnötter salta
6 fikon torkade
4 dadlar
5 dl rågmjöl fint (250 g)
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 dl russin
5 dl filmjölk
1 dl honung flytande
2 msk soja kinesisk

Fruktbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Skålla och skala mandeln. Rosta mandel och cashewnötter i en torr, het stekpanna. Låt kallna.
  2. Hacka fikon och dadlar.
  3. Blanda råg- och vetemjöl, bikarbonat och bakpulver. Tillsätt frukt och nötter. Blanda i filmjölk, honung och soja och rör till en jämn smet. Fördela smeten i två avlånga smorda bakformar à 1 1/2 liter.
  4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp på galler och får kallna. Bröden går bra att frysa.

 

Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

”Baka

Foto: Ulrika Pousette