00000

Fruktiga och nötiga godis­klubbor är lätta att göra. ­Aprikoserna kan bytas ut mot katrinplommon.

För 20 pops

Ingredienser

100 g fikon, torkade
75 g nötter, blandade
10 dadlar, torkade
5 aprikoser
1 bit ingefära, syltad
2 krm kanel, mald
50 g choklad, mörk
1 msk brandy, eller konjak
1 dl sesamfrön, rostade

25 min

Frukt- och nötpops – gör så här:

  1. Finfördela fikon och nötter var för sig i en matberedare. Finhacka dadlar och aprikoser och ingefära.
  2. Blanda torkad frukt, nötter, ingefära och kanel i en bunke. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad eller i microvågsugn. Rör ner choklad och sprit i smeten.
  3. Dela smeten i ca 20 lika stora ­bitar och rulla dem till bollar. Vänd bollarna i sesamfrön. Stick en pinne i varje boll.
Fler recept med: Frukt och bär, Godis, Jul, Julgodis