3.93.93.93.93.9

Recept på ett enkelt frukt- och nötbröd. Bara att röra ihop smeten, hälla i en form och grädda. Brödet blir bättre när det får vila över natten. Passar perfekt till vällagrade ostar.

För 1 bröd

Ingredienser

300 g torkade frukter och bär, t ex äpplen, aprikoser och blåbär
300 g blandade nötter, t ex solrosfrön, pumpakärnor och cashewnötter
2 dl grovt rågmjöl
4 dl dinkelsikt, (240 g)
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
5 dl yoghurt, naturell

10 min + 1 1/2 timme i ugnen

Frukt- och nötbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovhacka frukten och nötterna. Blanda frukt och nötter med rågmjöl, dinkelsikt, bikarbonat och salt. Blanda ner yoghurt. Rör ihop till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en 1 1/2 liters form klädd med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme.
Fler recept med: Bakning, Matbröd