Frukt och nötbollar

Torkad frukt, nötter och choklad mixas snabbt ihop till en smet. Servera små chokladpudrade fruktbollar till kaffet!
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad - (70%)
  • 1 dl russin
  • 4 fikon - torkade
  • 6 aprikoser - torkade
  • 2 msk vatten
  • 3 dl nötter - t ex hasselnöt eller mandel
  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen.

  2. Mixa choklad, russin, torkad frukt, 
nötter och vatten i en matberedare.

  3. Rulla små bollar av smeten och rulla 
i kakao. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!