Frukostmacka med äggröra

Recept på frukostmacka med äggröra. En mättande smörgås med skinka eller makrill toppad med äggröra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 skivor grovt bröd
  • 2 tomater
  • solrosskott - eller sallad
  • 100 g rökt skinka - skivad
  • 1 burk makrill i tomatsås - (ca 200 g)

Äggröra

  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 2 krm örtsalt
  • 0,5 krm vitpeppar - mald
  • 2 tsk smör

Gör så här

  1. Äggröra: Vispa äggen lätt med mjölk, salt och peppar.

  2. Smält smöret på svag värme i en vid kastrull, helst med plastbeläggning. Häll i äggsmeten och rör försiktigt mot botten med en träsked tills smeten blivit mjukt krämig.

  3. Häll upp äggröran på ett fat och låt den kallna. Rosta brödet.

  4. Skiva tomaterna. Lägg solrosskott eller sallad, tomat och skinka eller makrill på bröden och fördela äggröran ovanpå.  Strö gärna över lite hackad gräslök eller persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!