Frukostbröd, kalljästa

Recept på kalljästa frukostbullar. Knådfri deg är latmajas bästa vän! 
Keso i brödet ger frisk smak.

20 min + jästid över natten + 25 min i ugnen

Gör så här:

  1. Kvällen före: Blanda vatten, jäst, olja, 
keso och salt i en bunke.
  2. Tillsätt allt mjöl och arbeta till en deg. 
Använd en slev eller jobba ihop med våta 
händer. Degen ska vara ganska kletig.
  3. Häll ut degen på mjölat bord och forma 
till 12 bullar. Lägg över bullarna på en plåt 
med bakplåtspapper. Pensla med vatten 
och strö över vallmofrön. Täck med plast-folie och ställ in hela plåten i kylen.
  4. Nästa morgon: Låt bullarna stå 30 min
 i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200°.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 25 min

Recept från /LagaLätt