Fru Pedersens katrinplommonpaj

Enkla, tidlösa ingredienser gör det här till en dessert för oväntat besök året runt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 smördegsplatta - kyld
  • 1 msk florsocker - att pudra över

Fyllningen

  • 450 g katrinplommon - urkärnade
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk citron - finrivet skal
  • 4 msk citron - pressad

Garnering

  • 2 dl grädde

Gör så här

  1. Skär plommonen i bitar, koka dem med socker, vatten, skal och saft från citron till kompott på svag värme 15 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut smördegen i en 23 cm form med löstagbar kant.

  3. Häll den svalnade kompotten i smördegsformen, grädda 20 min mitt i ugnen.

  4. Låt svalna, sikta över florsocker och spritsa på vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!