1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Smält smöret och låt det svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och blanda sedan ner i äggpöset tillsammans med smör och mjölk. Häll smeten i pannan.
4. Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över pärlsocker och mandel.
5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Ta ut och låt svalna och skär sedan i bitar.
Fru Grills kardemummabröd med äpplen
Många bitar, lätt och snabbt gjort i långpanna.
För 35 bitar
Ingredienser
200 g | smör |
2 | ägg |
3 dl | strösocker |
8 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | kardemummakärnor, nystötta |
3 dl | mjölk |
Fyllning:
4 | äpplen |
3 msk | pärlsocker |
20 | sötmandlar, grovhackade |