Fru Grills kardemummabröd med äpplen

Många bitar, lätt och snabbt gjort i långpanna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemummakärnor - nystötta
  • 3 dl mjölk

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 3 msk pärlsocker
  • 20 sötmandlar - grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Vispa ägg och socker pösigt.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och blanda sedan ner i äggpöset tillsammans med smör och mjölk. Häll smeten i pannan.

  4. Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över pärlsocker och mandel.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Ta ut och låt svalna och skär sedan i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!