Fru Franssons citrussmör

Fru Fransson med förnamnet Karin är en välkänd matprofil och mästare på att hantera örter. Hennes guldfärgade smör tål att upprepas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 citron - liten, i skivor
  • 2 apelsinskivor
  • 2 rosmarin - kvistar, färsk
  • 1 tsk honung - flytande
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tvätta frukten i ljummet vatten. Torka den väl. Mixa snabbt citron- och apelsinskivor med skal, rosmarin och honung i matberedare.

  2. Tillsätt smör, sambal, vitlök och salt och kör ytterligare några varv.

  3. Packa smöret i skål, ställ det kallt till serveringen eller lägg in det i folie och frys.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!