Frozen margarita-isglass

Recept på Frozen margarita - en isglass med alkohol! Blir succé på sommarfesten i stället för en drink.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 900 g ogenmelon - (500 g puré)
  • 0,5 dl vatten
  • dl strösocker
  • 0,5 dl tequila
  • 1 dl lime - pressad
  • 1 st lime - rivet skal

Tillbehör

  • salt
  • ev limeklyftor

Isglass Frozen margarita

  1. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav.

  2. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt kallna. Blanda melonpuré, sockerlag, tequila, limesaft och skal.

  3. Fördela smeten i glassformar. Ställ formarna i frysen tills de börjar få ett tunt islager på ytan, det tar ca 1 timme. Sätt pinnar i formarna. Låt frysa ca 8 timmar.

  4. Skölj hastigt formarna i ljummet eller kallt vatten och dra försiktigt men bestämt ut dem ur formarna. Servera glassen med lite salt och limeklyftor.

    Har du inga isglassformar hemma? Här kan du köpa dem direkt. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!