4.14.14.14.14.1

Frozen black forest cheesecake är en frusen cheesecake med blåa bär. Bären ger cheesecaken en härligt koncentrerad bärsmak och vacker blålila färg. En given succé efter middagen.  

För 12 bitar:

Ingredienser

75 g smör
250 g digestivekex

Fyllning:

225 g blåbär
225 g björnbär
1 dl strösocker
2 msk citron, pressad
400 g färskost, naturell
3 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad (397 g)

Topping:

2 dl vispgrädde

Garnering:

250 g björnbär och blåbär
florsocker

30 minuter + 10 minuter i ugn + 4 timmar i frys

Frozen black forest cheesecake  – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt svalna. Krossa kexen fint i en matberedare och blanda i smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  2. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kallna.
  3. Fyllning: Lägg bär, socker och citronsaft i en kastrull och värm tills sockret smält. Mosa bären lätt med en potatisstöt. Häll av vätskan och låt kallna.
  4. Vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt den kondenserade mjölken och vispa slätt.
  5. Blanda ner bärmoset och häll krämen i formen. Ställ i frysen ca 4 timmar.
  6. Ta fram cheesecaken i rumstemperatur ca 1 timme före servering. Vispa grädden och bre den ovanpå. Garnera med björnbär och blåbär. Pudra över florsocker och servera.
    pren