Frostbiten mandelzabaione med espressokaramell

Mandelsmakande zabaione och espressosås blir en underbar kombination som serveras lite lätt fryst. Om såsen blir för tjock så ljumma den lite strax före serveringen.
Allt om Mat

Mandelzabaione

  • 3 äggulor
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 dl florsocker
  • 8 cl Amaretto (mandellikör)
  • 1 dl vispgrädde
  • 8 snapsglas - på fot

Espressosås

  • 1 dl vatten
  • 2 tsk espressopulver
  • 1,5 dl strösocker - + 1/2 dl vatten

Gör så här

  1. 1.Mandelzabaione: Blanda alla ingredienser utom grädden i en väl tilltagen kastrull. Sjud upp såsen under konstant och intensiv vispning tills den tjocknar. Låt svalna och låt kallna i kylen.

  2. Vispa grädden hårt och blanda ner i den kalla såsen. Fördela i glasen och förvara övertäckt med plastfilm i kylen. 3.Koka upp vatten och blanda i kaffepulvret. Koka socker och vatten utan att röra till vacker gyllenbrun konjaksfärg. Skaka kastrullen då och då. Tillsätt kaffevattnet och låt sjuda på svag värme tills sockret löst sig. Hit går bra att förbereda dagen före.

  3. När ni bjuder till bords ställes glasen in i frysen. I serveringsögonblicket hälls lite espressosås på.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!