10 minuter + 70 minuter jäsning + 30 minuter i ugn
Frökrans – gör så här:
- Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt drygt hälften av mjölet och arbeta in det väl. Tillsätt smör, salt och resten av mjölet i omgångar. Arbeta degen väl i maskin ca 5 min på låg hastighet. Jäs under bakduk ca 40 min.
- Ta upp på mjölad arbetsbänk och kavla ut en rektangulär platta, 35 x 50 cm. Bred smör på plattan och strö på frön. Rulla ihop och dela rullen på längden i två delar. Tvinna längderna löst och forma till en krans. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Vik in ändarna. Jäs kransen under bakduk ca 30 min.
- Sätt ugnen på 225°. Grädda brödet mitt i ugnen ca 25 min tills det fått fin färg.
Frysa in
Brödet går bra att frysa och blir som nybakt om det tinas och värms en stund i ugnen.