Fröknäcke med havre och tranbär

Fröknäcke med havre och tranbär är ett gott och nyttigt fröknäcke med sötsyrliga tranbär och flingsalt. Havremjölet och fiberhusken binder ihop fröna till ett krispigt fröknäcke.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,75 dl linfrö
  • 1 msk havremjöl - mixade havregryn
  • 1 msk fiberhusk
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl tranbär - torkade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160°. Blanda ihop alla frön, havremjöl och fiberhusk i en skål. Tillsätt vatten, salt och tranbär, rör om ordentligt 2-3 min tills det börjar tjockna.  Låt smeten svälla ca 15 min.

  2. Kavla ut degbiten mellan två bakplåtspapper. Flytta över till en plåt och dra bort det översta bakplåtspapperet.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills brödet känns torrt. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt knäcket kallna och bryt sedan i bitar. Förvara i lufttät burk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!