00000

Fröknäcke med havre och tranbär är ett gott och nyttigt fröknäcke med sötsyrliga tranbär och flingsalt. Havremjölet och fiberhusken binder ihop fröna till ett krispigt fröknäcke.

För 1 plåt:

Ingredienser

1,5 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
0,75 dl linfrö
1 msk havremjöl, mixade havregryn
1 msk fiberhusk 
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
0,5 dl tranbär, torkade
flingsalt

15 minuter + 15 minuter för smeten att svälla + 45 minuter i ugn

Fröknäcke med havre och tranbär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160°. Blanda ihop alla frön, havremjöl och fiberhusk i en skål. Tillsätt vatten, salt och tranbär, rör om ordentligt 2-3 min tills det börjar tjockna.  Låt smeten svälla ca 15 min.
  2. Kavla ut degbiten mellan två bakplåtspapper. Flytta över till en plåt och dra bort det översta bakplåtspapperet.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 45 min tills brödet känns torrt. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt knäcket kallna och bryt sedan i bitar. Förvara i lufttät burk.
Fler recept med: Bakning, Kex och skorpor