4.14.14.14.14.1

Recept på fröknäcke – ett knaprigt , gott och nyttiga bröd. Passar fint till färskoströra.

För 12 bitar:

Ingredienser

1 dl solroskärnor
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön, hela
0,5 dl sesamfrön
2 msk chiafrön
2 dl vatten, kokande
1,5 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

15 minuter + 10 minuter att svälla + 40 minuter i ugn

Fröknäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser förutom salt och rör om. Låt stå och svälla 10-15 min.
  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten på bakplåtspapperet. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten jämnt med händerna. Ta bort det översta papperet och strö över flingsalt.
  3. Grädda fröknäcket mitt i ugnen 40-45 min tills det är torrt och gyllenbrunt. Låt kallna och bryt försiktigt i bitar.
Fler recept med: Bakning, Buffémat, Kex och skorpor