Fröknäcke

Fröknäcke är knaprigt och gott. Majsmjöl varierar i färg beroende på märke, vissa är intensivt gula medan andra är lite blekare.
Frida Ronge

Ingredienser

  • 3 dl majsmjöl - fint
  • 0,5 dl sesamfrön - vita
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk linfrön
  • 1 krm flingsalt
  • 2 msk bonitosalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda majsmjöl, sesamfrön, solrosfrön, pumpakärnor och salt. Koka upp vatten, rapsolja och sesamolja i en gryta. Vispa ner mjölblandningen och ta grytan från värmen.

  2. Dela degen i två delar. Kavla ut den ena halvan mellan två bakplåtspapper. Dra av bakplåtspapperet på toppen och strö över linfrön, flingsalt och bonitosalt.

  3. Lägg på bakplåtspapperet igen och kavla försiktigt över en gång till. Dra av det övre bakplåtspapperet och dra över det undre på en plåt.

  4. Tryck ett rutmönster i den utkavlade degen med en kniv, pressa ner kniven istället för att skära. Gör likadant med den andra degbiten.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Låt kallna och bryt sedan brödet i bitar. Servera till ärthummus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!