Frökex med pumpa, linfrön och dadlar
Ingredienser
- 6 dadlar - färska
- 0.5 dl kokosolja
- 1 dl solrosfrön - naturella
- 1 dl linfrön
- 0.5 dl pumpakärnor
- 3 dl havregryn
- 1 dl psylliumhusk - Risenta
- 1 krm salt
- 2 dl vatten
Gör så här
-
Kärna ur dadlarna och hacka dem grovt. Smält kokosoljan. Lägg dadlarna i en matberedare tillsammans med kokosolja, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, havregryn, psylliumhusk och salt. Mixa tills allt är finhackat.
-
Lägg över smeten i en bunke och häll över vattnet. Låt stå ca 15 min, tills vattnet absorberats. Sätt ugnen på 160°.
-
Dela frömixen i två delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt. Lägg över på en plåt och lyft bort det översta bakplåtspapperet.
-
Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills det fått lite färg och är knaprigt. Ta ut och skär i kvadrater, ca 6 x 6 cm. Rosta mitt i ugnen ytterligare ca 15 min. Ta ut och låt kallna på galler.