30 minuter + 15 minuter för smeten att stå + 30 minuter i ugn
Frökex med pumpa, linfrön och dadlar – gör så här:
- Kärna ur dadlarna och hacka dem grovt. Smält kokosoljan. Lägg dadlarna i en matberedare tillsammans med kokosolja, solrosfrön, linfrön, pumpakärnor, havregryn, psylliumhusk och salt. Mixa tills allt är finhackat.
- Lägg över smeten i en bunke och häll över vattnet. Låt stå ca 15 min, tills vattnet absorberats. Sätt ugnen på 160°.
- Dela frömixen i två delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper, ca 2 mm tjockt. Lägg över på en plåt och lyft bort det översta bakplåtspapperet.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills det fått lite färg och är knaprigt. Ta ut och skär i kvadrater, ca 6 x 6 cm. Rosta mitt i ugnen ytterligare ca 15 min. Ta ut och låt kallna på galler.