00000

Frökex med bovete är lättbakade kex helt utan gluten. Frasiga och knapriga.

För 40 kex:

Ingredienser

1 dl boveteflingor
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
0,5 dl sesamfrön, skalade
2 msk chiafrön
2 msk olivolja
2,5 dl vatten, kallt
2 tsk flingsalt

10 minuter + 12 timmar i kyl+ 15 minuter i ugn+ 30 minuter att torka

Frökex med bovete – gör så här:

  1. Blanda boveteflingor och alla fröer. Häll på olja och vatten och rör om. Låt stå i kylen  ca 12 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150°. Dela degen i två delar och platta ut till ca 1 mm på två plåtar klädda med bakplåtspapper.
  3. Strö över 1 tsk flingsalt på varje plåt. Grädda varje plåt mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och skär i rutor. Låt kexen torka ca 30 min medan  ugnen svalnar.
Fler recept med: Bakning, Kex och skorpor