Panerad fisk med rostade morötter och citronyoghurt

Matvete är vete där en liten del av det yttre skalet har tagits bort medan den nyttiga grodden finns kvar. Det är en fullkornsprodukt som är mättande, nyttig och smakrik.  Här har den blandats i en sallad med varma morötter.

1.  Sätt ugnen på 250°.
2. Skär morötterna i grova bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med  salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
3. Häll av matvetet i durkslag och skölj noga i kallt vatten.  Låt rinna av. Blanda med rostade morötter, citronskal och -saft, rapsolja, salt och peppar.
4. Skär fisken i portionsbitar. Gör färdigt en tallrik med mjöl, en med uppvispat ägg och en med fröblandning. Vänd ena sidan på fiskfilén först i mjöl, sedan ägg och till sist fröblandningen.
5. Stek fisken i smör till fin gyllenbrun färg, ställ in mitt i ugnen och stek ytterligare ca 5 min.
6. Blanda yoghurt med citronskal , citronsaft och salt.
7. Servera fisken med rotfrukts- och matveteblandningen och en klick citronyoghurt.

ca 510 kcal/portion
varav 19 g fett, 36 g protein, 42 g kolhydrater

Recept från