1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skär morötterna i grova bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 15 min.
3. Häll av matvetet i durkslag och skölj noga i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda med rostade morötter, citronskal och -saft, rapsolja, salt och peppar.
4. Skär fisken i portionsbitar. Gör färdigt en tallrik med mjöl, en med uppvispat ägg och en med fröblandning. Vänd ena sidan på fiskfilén först i mjöl, sedan ägg och till sist fröblandningen.
5. Stek fisken i smör till fin gyllenbrun färg, ställ in mitt i ugnen och stek ytterligare ca 5 min.
6. Blanda yoghurt med citronskal , citronsaft och salt.
7. Servera fisken med rotfrukts- och matveteblandningen och en klick citronyoghurt.
ca 510 kcal/portion
varav 19 g fett, 36 g protein, 42 g kolhydrater