Frö- och nötknäcke

Frö- och nötknäcke är bakat på majsmjöl vilket gör att det är glutenfritt. Majsmjölet kan bytas ut mot rismjöl om man vill ha variation.
Tove Nilsson
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 2,5 dl majsmjöl
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 tsk kummin - hel
  • 2 msk olivolja
  • 3,5 dl vatten - kokande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör till en smet.

  2. Tryck ut smeten med blöta händer på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Vänd brödet och grädda ytterligare ca 25 min. Låt brödet svalna och bryt det i bitar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!