4.54.54.54.54.5

Frö- och nötknäcke är bakat på majsmjöl vilket gör att det är glutenfritt. Majsmjölet kan bytas ut mot rismjöl om man vill ha variation.

För 10 bitar:

Ingredienser

2,5 dl majsmjöl
1 dl sötmandel
1 dl hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 dl hirsflingor
1 tsk kummin, hel
2 msk , olivolja
3,5 dl vatten, kokande

10 minuter + 1,25 timme i ugn

Frö- och nötknäcke – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör till en smet.
  2. Tryck ut smeten med blöta händer på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Vänd brödet och grädda ytterligare ca 25 min. Låt brödet svalna och bryt det i bitar.
Fler recept med: Bakning, Glutenfritt, Kex och skorpor