Frityrsmet

Att fritera hemma är faktiskt inte så svårt! Här hittar du ett enkelt recept på frityrsmet som funkar perfekt till allt från räkor och fisk till grönsaker.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vatten
  • 2 äggvitor - hårt vispade

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och vatten till en slät smet. Vänd ner de hårtvispade äggvitorna.

  2. Doppa räkor, fisk eller grönsaker i smeten och fritera i rapsolja, 180° i 3-4 min. Låt rinna av på hushållspapper.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!