55555

Recept på frittata med timjan och soltorkad tomat. Oljan som tomaterna ligger i sparas till att steka potatisen i.

För 4 person(er)

Ingredienser

5 potatisar, (400 g)
1 tsk salt
2 rödlök
50 g soltorkade tomater i olja
1 kruka timjan
6 ägg
2 msk vatten
0,5 tsk salt

20 minuter

Frittata med timjan och soltorkad tomat – gör så här:

  1. Skala och skiva potatisen tunt. Stek den i olja från tomaterna, 5–6 min på medelvärme, under omrörning. Tillsätt hälften av saltet.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Låt dem steka med potatisen ca 2 min mot slutet.
  3. Strimla tomater och hacka timjan. Blanda ner tomater och timjan i stekpannan.
  4. Vispa ihop ägg, vatten och resterande salt och häll blandningen i stekpannan.
  5. Sänk värmen, täck med lock och stek vidare tills frittatan stannat. Det tar 6–8 min. Servera genast med extra timjan.